OBS: Kandidatanmälan är nu stängd.

Anmäl dig som kandidat i valet 2022

Alla medlemmar kan anmäla sitt intresse för att kandidera och vi är beroende av att ha många människor som vill bära väljarnas förtroende.

Som medlem i partiet anmäler du din kandidatur senast den 15 augusti 2021 på Moderaternas intranät. Gå in på kandidatur.moderaterna.info. Du kan även hitta kandidatsidan genom att logga in på https://moderaterna.info/ och gå till Mitt medlemskap -> Min kandidatur. Det är viktigt att ditt medlemskap är förnyat senast den 30 juni 2021 och att du signerat kandidatförsäkran senast den 8 september 2021. Är du osäker på om du genomfört något av dessa steg kan du dubbelkolla detta på kandidatsidan. Är du inte medlem i partiet ännu är det viktigt att du tecknar ditt medlemskap senast den 30 juni.

På kandidatsidan fyller du även i din presentation och CV, laddar upp bild och lämnar information om din kandidatur. Din presentation och bild visas offentligt i en katalog över alla som vill bli kandidater. Bilden på dig själv skall vara nytagen (max ett år gammal) och du skall äga rättigheterna till den.

För mer praktisk information över kandidatanmälan, klicka HÄR för en manual. 

Vad händer efter min anmälan?

Anmälan är det första steget i processen, som består av flera olika moment. På intranätet kan du se vilka steg som du genomfört och vilka som återstår. Stegen är obligatoriska och för att gå vidare i processen måste du genomföra dessa i tid. När du anmält dig för att kandidera behöver du till exempel fylla i presentation och CV, godkänna kandidatförsäkran och genomgå partiets kandidatutbildning.

 

Frågor?

Klicka på ”Vanliga frågor” här ovan. Om din fråga inte besvaras på den sidan eller om du behöver hjälp med att logga in på intranätet, vänligen kontakta stockholm@moderaterna.se.